Svet 15.11.2011 5:00

Na Dunaju vrata odprl teden umetnosti

Dunaj, 15. novembra - Na Dunaju je v ponedeljek vrata odprl 7. teden umetnosti (Vienna Art Week). Na manifestaciji, ki do 20. novembra poteka pod motom Reflektiranje realnost, se bodo imeli muzejski direktorji, kustosi, kritiki in umetniki z vsega sveta priložnost srečati s predstavniki dunajske umetnostne scene in z njimi izmenjati svoje poglede na umetnost.

Dunajske umetnostne institucije in številni predstavniki neinstitucionalne scene so pripravili pester program, ki vključuje več kot 120 dogodkov. Program ponuja od vodenih ogledov posameznih razstav v sklopu galerijskega konca tedna, razprav, predavanj in pogovorov z umetniki do odprtja številnih razstav, instalacij, intervencij in perfomansov.

Z letošnjim motom želijo organizatorji opozoriti na Dunaj kot na mesto Sigmunda Freuda. V Freudovem muzeju so zato pripravili tematsko razstavo z naslovom Reflektiranje realnosti, na kateri se umetniki posvečajo odnosu med umetnostjo in psihoanalizo, je mogoče izvedeti na spletni strani "Vienna Art Week".