Slovenija 16.11.2011 19:39

V Newyorški galeriji MC odprtje razstave Petre Varl

New York, 16. novembra - Slovenska umetnica Petra Varl je v torek odprla svojo prvo samostojno razstavo v New Yorku in sicer risb ter serigrafij z naslovom "Vedno dobim, kar si želim" (I Always Get What I Wish For), ki bo v galeriji MC na Manhattnu na ogled do konca meseca.

Ob odprtju je bil s pomočjo slovenskega generalnega konzulata pripravljen tudi sprejem, v.d. generalne konzulke Melita Gabrič pa je v uvodnem nagovoru izrazila veselje nad tem, da je Varlova dobila priložnost za predstavitev svojih privlačnih del tudi v New Yorku. Odprtja razstave umetnice, ki biva v newyorškem ateljeju ministrstva za kulturo v Brooklynu, se je udeležilo okrog 100 gostov.

Petra Varl je slovenska umetnica, ki ustvarja risbe, slike, tiskovine in instalacije. Doslej je sodelovala pri številnih samostojnih in skupinskih razstavah, med drugim v brazilskem Sao Paolu, ljubljanskem Muzeju moderne umetnosti, v Budimpešti, Varšavi in na Dunaju.

Za svojo prvo newyorško razstavo je umetnica izbrala dve skupini del, ki prikazujeta risbe navadnih ljudi v vsakdanjem življenju. Gre za risbe večjega formata na lesenih panelih, ki prikazujejo trenutke v življenju podob, ki so hkrati intimne in vidne širšemu krogu.