Slovenija 18.11.2011 5:30

Mariborski balet gostuje v Kijevu s predstavo Radio and Juliet

Kijev, 18. novembra - Balet SNG Maribor bo s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet danes in v soboto gostoval v Ukrajinski narodni operi v Kijevu na baletnem večeru z naslovom Dve zgodbi o ljubezni. V predstavi je Clug nežno ljubezen postavil nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu. Za glasbeno podlago je izbral skladbe alternativnega rock benda Radiohead.

V predstavi Radio and Juliet mešanica glasbe in značilnega minimalističnega giba stopnjuje občutja obupa, odtujenosti in osamljenosti ter s tem ustvarja atmosfero nasilja in vse hitrejšega minevanja časa. Ob Clugu, Demetriusu Kingu, Matjažu Marinu, Tiberiu Marti in Gaju Žmavcu bosta v Kijevu nastopila Anastasia in Denis Matvienko, so sporočili iz mariborske baletne hiše.

Predstava Radio and Juliet je nedavno gostovala v ZDA, izven Slovenije pa je navdušila tudi gledalce v Belgiji, BiH, Črni gori, Franciji, Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, Rusiji, Singapurju, Srbiji ter na Madžarskem, Hrvaškem, Nizozemskem in Portugalskem.

Na baletnem večeru Dve zgodbi o ljubezni bo na sporedu še Carmen Suite na glasbo Georgesa Bizeta in Rodlona Ščedrina, v koreografiji Alberta Alonsa in v izvedbi solistov Mariinskega baleta, so zapisali v SNG Maribor.