Svet 30.11.2011 5:00

V pariškem Centru Pompidou razstava Ples skozi življenje

Pariz, 30. novembra - V pariškem Centru Pompidou je na ogled razstava Ples skozi življenje, ki se posveča povezavi med vizualnimi umetnostmi in plesom od leta 1900 do danes. Postavitev prikazuje, kako je slednji vplival na moderno umetnost in navdihoval pomembna umetnostna gibanja ter osebnosti moderne in sodobne umetnosti od Henrija Matissa do Andyja Warhola.

Razstava omenjeni proces ilustrira skozi dela pomembnih umetnikov 20. stoletja, skozi predstavitev gibanj, ki so pomembno zaznamovala moderno umetnost, ter skozi raziskavo sodobne umetnosti in plesa. Izpostavi človeško telo v gibanju, ki je bilo tako v središču zanimanja plesne kot tudi likovne umetnosti. Postavitev ustvarja dialog med vsemi disciplinami lepe umetnosti in umetnosti koreografije.

Širok izbor, skupaj kar 450 slik, skulptur, instalacij, avdiovizualnih del in koreografij, ilustrira izmenjave med obema področjema v jeziku, ki je pogosto povezovalen, piše na spletni strani muzeja. Razstava bo odprta do 2. aprila prihodnje leto.