Slovenija 8.12.2011 10:21

Objavljen razpis za direktorja Umetnostne galerije Maribor

Maribor, 8. decembra - Mestna občina Maribor je danes objavila razpis za direktorja Umetnostne galerije Maribor (UGM). To sedaj vodi Breda Kolar Sluga, ki je petletni mandat začela julija 2007 in lahko ponovno kandidira.

Kandidat mora imeti univerzitetno izobrazbo s področja humanističnih oziroma družboslovnih ved, najmanj pet let delovnih izkušenj, organizacijske in vodstvene sposobnosti, strokovno poznavanje vizualnih umetnosti in muzejske stroke ter znanje vsaj enega svetovnega jezika.

Prijave, ki morajo vsebovati program prihodnjega razvoja galerije, bodo zbirali prihodnjih 15 dni. Mandat direktorja traja pet let.

Umetnostna galerija Maribor je svoja vrata odprla februarja 1954, danes pa je eden osrednjih muzejev za moderno in sodobno umetnost v Sloveniji z zbirko več kot 3000 umetniških del slovenskih avtorjev od konca 19. stoletja.

Trenutno je aktualno predvsem vprašanje novih prostorov, na katere galerija čaka že več desetletij. Oktobra so položili temeljni kamen za novo UGM, ki bo skupaj s kulturnim središčem Maks stala ob Ruški cesti, a se gradnja še ni začela.