Svet 10.12.2011 7:00

Google predstavil svojo aplikacijo za branje medijskih vsebin

San Francisco, 10. decembra - Ameriški spletni velikan Google je v sodelovanju z več kot 150 medijskimi hišami v ZDA razvil in predstavil aplikacijo za branje medijskih vsebin na pametnih mobilnikih in tablicah z operacijskima sistemoma Android ali Ios. Poimenovali so jo Google Currents in jo že povezali tudi s svojim spletnim družbenim omrežjem Google+.

Kitajska. Google. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kitajska.
Google.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Kot po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pravijo v Googlu, je prednost omenjene aplikacije v tem, da medijske vsebine ponuja na način, popolnoma prilagojen značilnostim dostopanja do vsebin prek različno velikih, a na splošno pač manjših zaslonov pametnih mobilnikov in tablic.

Google se s tem korakom pridružuje valu podjetij, ki so vsebine v digitalni obliki začele tržiti tudi v obliki nekakšnih digitalnih časopisov, prilagojenih branju oziroma ogledu prek mobilnikov. V okviru teh aplikacij imajo uporabniki običajno na voljo dostop do vsebin različnih medijev, pri čemer si prikazovanje teh vsebin lahko močno prilagodijo osebnim željam.

Med najbolj priljubljenimi tovrstnimi aplikacijami sta denimo Flipboard in Zite. Ameriški spletni velikan Yahoo pa je pred časom predstavil tovrstno storitev Livestand, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.