Slovenija 11.12.2011 9:31

V Kopru veliki koncert Mance Izmajlove s simfoničnim orkestrom

Koper, 11. decembra - V koprski dvorani Bonifika bo ob 18. uri veliki koncert Mance Izmajlove s simfoničnim orkestrom in posebnim gostom Francescom Rengo, zmagovalcem italijanskega festivala Sanremo. Koncert bo obeležil desetletje profesionalnega delovanja Izmajlove, ki so jo tuji mediji že večkrat razglasili za enega najlepših glasov na svetu.

Ljubljana. Pevka Manca Izmajlova. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pevka Manca Izmajlova.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Drevišnji koncert bo prvi veliki koncert Izmajlove s simfoničnim orkestrom v Sloveniji, potem ko je lani dvakrat napolnila Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Občinstvo bo lahko prisluhnilo biserom svetovne glasbe od popularnejših tem do klasike ter največjim uspešnicam z njenih platinastih albumov Slovanska duša in Slovensko srce, napovedujejo organizatorji.

Izmajlova, ki velja za eno vodilnih slovenskih izvajalk crossover žanra ali klasične estrade, ima za seboj več kot 700 nastopov, med njimi v najelitnejših dvoranah v tujini. Med drugim je letos kot prva Slovenka napolnila Sava center v Beogradu, v oktobru pa je z glasbo Ennia Morriconeja dvignila na noge Moskovsko filharmonijo. Kot so sporočili iz njene službe za stike z javnostjo, so Izmajlovo tuji mediji že večkrat razglasili za enega najlepših glasov na svetu in jo poimenovali celo ženski Bocelli.

Koprski koncert napoveduje tudi njeno novo ploščo, kjer se bo ponovno s simfoničnim orkestrom od slovanskega pomaknila bolj k romanskemu repertoarju. Izmajlova redno sodeluje z najbolj priznanimi svetovnimi glasbeniki in orkestri. Tokrat se je njenemu povabilu odzval Francesco Renga, ljubljenec ženskih src, s katerim bo prvič zapela v duetu. Dirigent in solist na violini bo Benjamin Izmajlov.