Svet 21.12.2011 5:00

Kosslick ostaja direktor Berlinala

Berlin, 21. decembra - Dieter Kosslick ostaja tudi po letu 2013 direktor Berlinala. "Minister za kulturo Bernd Neumann mi je ponudil podaljšanje pogodbe, kar me je razveselilo," je Kosslick v torek povedal za nemško tiskovno agencijo dpa. "Lepo je, da bom lahko še naprej vodil Berlinale," je dodal Kosslick, ki je na čelu mednarodnega filmskega festivala od leta 2001.

Kosslick je zavrnil kritike glede tekmovalnega programa enega največjih filmskih festivalov na svetu, na katerem med 9. in 19. februarjem prihodnje leto ponovno pričakujejo filme z vsega sveta. "Pozneje so se zdele te deloma ostre kritike nekoliko nenavadne," je glede glasnih očitkov v povezavi z Berlinalom dejal Kosslick in dodal: "Mnogi tekmovalni filmi in filmi iz uradnega programa so bili prikazani na številnih mednarodnih festivalih."

Že nekaj časa je znano, da bo žiriji 62. Berlinala predsedoval britanski režiser Mike Leigh. Organizatorji festivala so v ponedeljek naznanili, da bodo poleg njega o zmagovalnih filmih odločali še hollywoodski igralec Jake Gyllenhaal, francosko-britanska igralka Charlotte Gainsbourg, nemški fotograf in filmar Anton Corbijn, francoski režiser Francois Ozon, alžirski pisatelj Boualem Sansal in nemška igralka Barbara Sukowa.