Svet 1.1.2012 6:00

Lloyd Webber med olimpiado napoveduje mrk v londonskih gledališčih

London, 1. januarja - Skladatelj Andrew Lloyd Webber meni, da bo obdobje londonskih olimpijskih iger slabo za tamkajšnja gledališča. "Tedaj nihče ne bo obiskoval predstav," je dejal in napovedal, da bo večina gledališč v času olimpiade zaprlo svoja vrata. Lloyd Webber je lastnik Really Useful Group, ki ima v lasti sedem londonskih gledališč.

Za BBC je dejal, da je že sedaj znano, da trije priznani muzikali, katerih imen ni želel izdati, v času londonskih olimpijskih iger ne bodo na sporedu. Lloyd Webber namreč pričakuje, da se zaradi olimpiade na West End ne bo zgrnilo toliko turistov kot sicer.

V času olimpijskih iger bo na sporedu zagotovo veliki hit Fantom iz opere, svetla plat medalje pa bo po Lloyd Webbrovih besedah ta, da bodo po zaključku olimpijskih iger na programu londonskih gledališč številne nove predstave. Med njimi bodo muzikal o dekliški skupini Spice Girls, predstava o raztreseni samski ženski Bridget Jones ter z nagrado tony nagrajena komedija Mormonova knjiga.

"Ne spomnim se, da bi mi za uprizoritev v mojih gledališčih ponudili toliko muzikalov, kot so mi jih za leto 2012," je še dodal Lloyd Webber.