Slovenija 4.1.2012 15:53

Radio Študent v letu 2011 za Moveknowledgement in PJ Harvey

Ljubljana, 4. januarja - Člani glasbene redakcije Radia Študent so staknili glave in izbrali 20 najboljših slovenskih in 20 tujih plošč, ki so po njihovem mnenju zaznamovale leto 2011. Med slovenskimi izdelki jih je najbolj prepričal zadnji album skupine Moveknowledgement z naslovom "Pumpdown", med tujimi pa album "Let England Shake" britanske glasbenice PJ Harvey.

Glasbena redakcija Radia Študent je na drugo mesto lestvice Naj domača Tolpa Bumov 2011 uvrstila album Irene Tomažin "iT: Crying Games", tretje mesto je zasedla ŠKM banda z albumom Rdeči, četrto Janko Mandić znan kot Oknai z albumom "Ain't a Dream", peto pa hrupni rockerji Nikki Louder z albumom "Our World Died Yesterday".

V širšem tujem naboru so se na drugem mestu lestvice Naj tujih Tolp Bumov 2011 ustoličili seattelski hip-hoperji Shabazz Palaces z albumom "Black Up", tretje pa je zasedel ameriški rock duo The Black Keys z albumom "El Camino". Četrto mesto je pripadlo ameriškemu glasbeniku Tomu Waitsu za njegov najnovejši izdelek "Bad As Me", peto pa ameriškemu hip-hop triu Beastie Boys za album "Hot Sauce Comitteee Pt. 2".

Lestvici sta nastali na podlagi albumov, ki so jih na Radiu Študent predstavili v recenzijski oddaji Tolpa bumov. Kateri albumi so še uvrščeni na lestvico, si je mogoče ogledati na spletnih straneh radia.