EPK 2012 24.1.2012 15:27

Na spletni strani EPK peticija proti ukinitvi ministrstva za kulturo

Ljubljana, 24. januarja - Na spletni strani Življenje na dotik, ki sodi v sklop EPK, je objavljena peticija proti ukinitvi ministrstva za kulturo s prvopodpisanim Mitjo Čandrom. Peticijo je doslej podpisalo več kot 400 ljudi.

Peticijo spremlja zapis, da je kultura prav v nemirnih časih polje, ki odpira horizonte in prebuja potenciale. Tudi zato in ne zgolj zaradi zgodovinske vloge se zdijo razmišljanja o ukinitvi samostojnega resorja za kulturo neracionalna. Podpisniki peticije pozivajo vse, ki menijo, da kultura ne potrebuje svojega samostojnega ministrstva ter da bi z ukinitvijo privarčevali, da resno razmislijo o teh konkretnih korakih.

Peticijo so podpisali tudi direktor Slovenske kinoteke Staš Ravter, predsednik Društva slovenskih pisateljev Veno Taufer, igralka Polona Juh, predsednica Društva slovenskih književnih prevajalcev Dušanka Zabukovec, filmska producentka Dunja Klemenc, direktorica zavoda Bunker Nevenka Koprivšek, nekdanja ministrica za kulturo Majda Širca, pesnik in pisatelj Milan Dekleva, skladatelj in pianist Milko Lazar in številni drugi.