Svet 26.1.2012 5:00

Julia Roberts v novem projektu Ryana Murphyja

Los Angeles, 26. januarja - Režiser ameriške nadaljevanke Glee Ryan Murphy načrtuje nov filmski projekt z zvenečo zasedbo. Pripravlja namreč filmsko priredbo s tonyjem nagrajene drame "The Normal Heart" (Normalno srce), v kateri bodo zaigrali Julia Roberts, Alec Baldwin, Mark Ruffalo, Matt Bomer in Jim Parsons, je poročala revija Hollywood Reporter.

Avtobiografsko dramo "The Normal Heart" je napisal Larry Kramer, govori pa o širjenju virusa HIV med gejevsko skupnostjo v New Yorku v 80. letih prejšnjega stoletja. Filmsko različico bo Murphy režiral po Kramerjevem scenariju.

Robertsova bo upodobila zdravnico na invalidskem vozičku, ki kot ena redkih z vso resnostjo obravnava novo bolezen. Ruffalo bo Ned Weeks, eden prvih, ki ob pojavu "gejevskega raka" sproži alarm, Baldwin pa bo njegov brat odvetnik, ki se težko spopada z bratovo seksualnostjo. Bomer bo igral homoseksualnega modnega novinarja, medtem ko bo Parsons obnovil vlogo homoseksualnega aktivista, ki jo je že odigral na Brodwayju.

Drama je lani prejela nagrado tony za najboljšo ponovno uprizoritev, dobila pa sta jo tudi John Benjamin Hickey in Ellen Barkin kot najboljši stranski igralec oziroma stranska igralka. Prvič so jo uprizorili leta 1985 na Off-Broadwayju.