Slovenija 26.1.2012 10:03

Vstopnice za predstave na festivalu Bobri pošle, na voljo še delavnice

Ljubljana, 26. januarja - Brezplačne vstopnice za gledališke, plesne in glasbene predstave ter filme na festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri so že pošle, na voljo pa je še nekaj nekaj mest za likovne delavnice. Za te se je treba prijaviti, so sporočili organizatorji festivala, ki bo potekal med 28. januarjem in 11. februarjem na različnih ljubljanskih prizoriščih.

Ljubljana, galerija Kresija. Plakat ljubljanskega festivala kulturno - umetnostne vzgoje Bobri. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, galerija Kresija.
Plakat ljubljanskega festivala kulturno - umetnostne vzgoje Bobri.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kot so še sporočili organizatorji letošnjega, četrtega festivala, so vstopnice za prireditve pošle že v ponedeljek. Na voljo je bilo skoraj 16.000 vstopnic.

Festival Bobri bo v soboto v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) uvedla koprodukcijska predstavo Pekarna Mišmaš Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, sklenil pa se bo v soboto, 11. februarja, s koncertom v CUK Kino Šiška.

Festival letos ponuja nov sklop likovne vzgoje z delavnicami in razstavami. Pester program so pripravili v Mednarodnem grafičnem likovnem centru, Muzejih in galerijah mesta Ljubljane in Pionirskem domu, v okviru katerega bodo izvedeni tudi skupni projekti teh zavodov.

V galeriji Kresija bo obujena Bobrova knjižna pot, v Trubarjevi hiši literature bodo potekale ustvarjalne delavnice, otroci in mladi pa bodo lahko s Stripburgerjem izdelovali stripe, s KD Codeep urbani zemljevid Ljubljane, v stari tiskarni tipoRenesansa pa snežaka iz lesenih črk.

Festival, ki bo ponudil 134 prireditev, letos povezuje 43 institucij. Dopoldanski program bo namenjen šolam in vrtcem, popoldanski pa individualnim obiskovalcem.

Festival pripravlja Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi kulturnimi zavodi in nevladnimi organizacijami. Izvršni producent festivala, ki ima letos proračun 90.000 evrov, je SMG.