Svet 29.1.2012 5:30

V dunajskem Muzeju uporabne umetnosti so uvedli letno vstopnico

Dunaj, 29. januarja - Uspeh, ki so ga z uvedbo letne vstopnice doživeli v dunajskem Umetnostnozgodovinskem muzeju, je dober zgled za druge muzeje. Tako odslej tudi Muzej uporabne umetnosti (Museum für angewandte Kunst - MAK) ponuja "neomejen dostop do svojih zbirk za fiksno ceno". Letna vstopnica namreč omogoča vstop v MAK in njegove dislocirane enote.

Tako je mogoče z njo obiskati izpostavo muzeja v dvorcu Geymüller v dunajskem okrožju Pötzleinsdorf, depo sodobne umetnosti muzeja MAK v obrambnem stolpu v parku Arenberg na Dunaju, slednji je sicer zaradi prenove trenutno zaprt ter Muzej Josefa Hoffmanna v mestu Brtnice na Češkem, ki je urejen v Hoffmanovi rojstni hiši, in MAK center za umetnost in arhitekturo v Los Angelesu. Imetniki celoletne vstopnice imajo tudi popuste pri nakupu muzejskih publikacij in druge ugodnosti, so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA sporočili iz muzeja.

Letno vstopnico, ta velja 365 dni od dneva nakupa, je mogoče kupiti v štirih različicah. Letna vstopnica MAK standard stane 45 evrov, z njo pa lahko tisti, ki si gre katero od izpostav muzeja ogledati v družbi imetnika le-te, zase vstopnico kupi po polovični ceni. Družinska letna vstopnica, v katero sta vključena dva odrasla in dva otroka do 19 leta starosti, stane 60 evrov, mladinska celoletna vstopnica za mladostnike in študente od 20 do 26 leta starosti stane 25 evrov, srebrna celoletna vstopnica, ki je namenjena starostnikom od 60 leta dalje, pa stane 35 evrov.