Slovenija 28.1.2012 4:00

V sklopu festivala Bobri v Ljubljani dva tedna prireditev za otroke

Ljubljana, 28. januarja - S predstavo Pekarna Mišmaš Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, ki je nastala v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) in Mini teatra, se bo danes ob 17. uri v SMG začel četrti festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Festival bo do 11. februarja na različnih ljubljanskih prizoriščih ponudil 134 različnih prireditev.

Ljubljana, galerija Kresija. Plakat ljubljanskega festivala kulturno - umetnostne vzgoje Bobri. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana, galerija Kresija.
Plakat ljubljanskega festivala kulturno - umetnostne vzgoje Bobri.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Festival letos ponuja nov sklop likovne vzgoje z delavnicami in razstavami. Pester program so pripravili v Mednarodnem grafičnem likovnem centru, Muzejih in galerijah mesta Ljubljane in Pionirskem domu, v okviru katerega bodo izvedeni tudi skupni projekti teh zavodov.

V galeriji Kresija bo obujena Bobrova knjižna pot, v Trubarjevi hiši literature bodo potekale ustvarjalne delavnice, otroci in mladi pa bodo lahko s Stripburgerjem izdelovali stripe, s KD Codeep urbani zemljevid Ljubljane, v stari tiskarni tipoRenesansa pa snežaka iz lesenih črk.

Bobri letos povezujejo 43 institucij. Dopoldanski program bo namenjen šolam in vrtcem, popoldanski pa individualnim obiskovalcem.

Direktorica SMG Uršula Cetinski staršem priporoča, da pred prijavo na delavnice in obiskom dogodkov pregledajo programsko knjižico, v katerem so navedena priporočila glede starostnih skupin obiskovalcev. Dostopen bo tudi Bobrov dnevnik, ki ga pripravlja Kinodvor, da bi otroke dejavno vključil v festivalsko dogajanje.

Festival pripravlja Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi kulturnimi zavodi in nevladnimi organizacijami. Izvršni producent festivala, ki ima letos proračun 90.000 evrov, je SMG.

Brezplačne vstopnice za gledališke, plesne in glasbene predstave ter filme - na voljo jih je bilo skoraj 16.000 - so že pošle. Festival se bo sklenil v soboto, 11. februarja, s koncertom v CUK Kino Šiška.