EPK 2012 28.1.2012 9:24

Maribor po TripAdvisorju bolj zanimiv kot Guimaraes

Maribor, 28. januarja - Zanimanje popotnikov za Maribor se je po podatkih največje spletne strani za potovanja na svetu TripAdvisor v drugi polovici januarja dvignilo za kar 547 odstotkov. "V zadnjih letih raste interes za vzhodno in srednjo Evropo in kot kaže, bo Maribor ena izmed najbolj atraktivnih destinacij," je pojasnila Emma Shaw iz družbe TripAdvisor.

Maribor. Vodnik po mestu Maribor, EPK. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Maribor.
Vodnik po mestu Maribor, EPK.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Maribor. Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture. Plakati. Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA Arhiv STA

Maribor.
Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture.
Plakati.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Povečano zanimanje pripisujejo v veliki meri projektu Evropske prestolnice kulture (EPK), pa tudi siceršnji turistični ponudbi. Maribor naj bi bil turistično izjemno zanimiv zaradi slikovite lege ob reki, najstarejše trte na svetu in gradu iz 15. stoletja.

Maribor si naziv EPK deli s portugalskim Guimaraesom, kjer pa pri TripAdvisorju ne opažajo tako velika porasta zanimanja popotnikov. Medtem ko se je zanimanje za Maribor v prvih dveh tednih EPK povečalo za 547 odstotkov, so pri Guimaraesu zabeležili zgolj 42-odstotno rast. "Če bi obe letošnji Evropski prestolnici kulture Maribor in Guimaraes tekmovali, bi bil Maribor absolutni zmagovalec," so zapisali pri TripAdvisorju.