Svet 3.2.2012 5:30

Paul McCartney bo dobil zvezdo na Pločniku slavnih

Los Angeles, 3. februarja - Paul McCartney bo kot zadnji od štirih Beatlov dobil lastno zvezdo na Pločniku slavnih v središču Hollywooda. Po napovedih organizatorjev mu jo bodo odkrili 9. februarja pred nekdanjo zgradbo založbe Capitol Records. To bo 2460. zvezda po vrsti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rusija, Moskva. Legendarni glasbenik Paul McCartney. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija, Moskva.
Legendarni glasbenik Paul McCartney.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Svoje zvezde imajo tam že njegovi glasbeni kolegi Ringo Starr, John Lennon in George Harrison, vse štiri liverpoolske legende pa imajo tudi skupno zvezdo pod imenom The Beatles. Posamično zvezdo je leta 1988 prvi dobil John Lennon, in sicer kmalu po osemletnici smrti. Harrisonu, ki je umrl leta 2001, so se posthumno poklonili aprila 2009, februarja 2010 pa so zvezdo odkrili danes 71-letnemu Ringu Starru.

Dan po odkritju zvezde bo McCartney še enkrat v središču pozornosti. Ustanova MusiCares bo namreč 14-kratnega dobitnika grammyja 10. februarja pred letošnjo slovesno podelitvijo teh nagrad razglasila za osebnost leta. S tem bo počastila predvsem njegove humanitarne zasluge.

McCartney lahko na 54. podelitvi grammyjev, ki bo 12. februarja, ponovno upa na nagrado. S svojim albumom "Band On The Run" je nominiran "za najboljši zgodovinski album".