Svet 6.2.2012 5:30

V Hongkongu pettedenski umetniški festival

Hongkong, 6. februarja - V Hongkongu se je konec januarja začel največji umetniški festival, ki bo v petih tednih ponudil več kot 170 različnih predstav tako tujih kot domačih priznanih umetnikov. Med drugim bodo 9. februarja nastopili baletniki Opere v Lyonu, angleška zasedba The Sixteen pa bo 24. in 25. februarja izvedla koncerta z glasbo Georga Friedricha Händla.

V začetku marca bo najstarejše britansko delujoče gledališče Bristol Old Vic uprizorilo posodobljeno različico predstave irskega dramatika Briana Friela "The Faith Healer", med glasbenimi zanimivostmi festivala pa britanski BBC izpostavlja skupino Tinariwen. To je skupina glasbenikov v azilu, sicer iz Malija, ki obujajo nomadsko tradicijo severnoafriških ljudstev.

Na festivalu, ki se bo sklenil 8. marca, bo nastopila tudi vrsta domačih ustvarjalcev. Med drugim bo konec februarja na ogled performans, sestavljen iz glasbe, plesa in senčnih lutk, s katerim je režiser Lin Zhaohua želel predstaviti dramo o kitajskih pripovedkah in mitih, ki jo je napisal nobelovec Gao Xingjian.