Svet 6.2.2012 12:55

Gerard Depardieu bo filmski Strauss-Kahn

Pariz, 6. februarja - Ameriški režiser Abel Ferrara bo posnel film o seksualnem škandalu, ki je Dominiquea Strauss-Kahna stal mesta predsednika Mednarodnega denarnega sklada (IMF) in politične kariere. Strauss-Kahna bo upodobil francoski igralec Gerard Depardieu, v vlogi njegove žene, novinarke Anne Sinclair bo nastopila Isabelle Adjani.

Ukrajina, Ivano-Frankivsk. Francoski filmski igralec Gerard Depardieu. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv STA/Itar-Tass

Ukrajina, Ivano-Frankivsk.
Francoski filmski igralec Gerard Depardieu.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv STA/Itar-Tass

To bo film o seksu in politiki, snemali bomo v Parizu, Washingtonu in New Yorku, je izjave Ferrare za časnik Le Monde povzela francoska tiskovna agencija AFP.

O snemanju filma so v zadnjem času krožile številne govorice, toda zdaj ugibanj ni več, scenarij je že napisan, je napovedal Ferrara.

Režiser, ki je Depardieua srečal na lanskem septembrskem filmskem festivalu v Deauvilleu, je še dodal, da je on vse, kar lahko filmar pričakuje od igralca.

Nekdanji direktor IMF Strauss-Kahn naj bi 14. maja v hotelski sobi napadel sobarico in jo prisilil v oralni seks. Še isti dan so ga aretirali na newyorškem letališču, nakar se je znašel v zaporu in kasneje v hišnem priporu.

A 32-letna sobarica naj bi po domnevnem spolnem napadu dajala zmedene in nasprotujoče si izjave, zato je newyorški sodnik lanskega avgusta na predlog tožilstva umaknil vse obtožbe proti Strauss-Kahnu.

Ferrara je najbolj poznan po filmu Pokvarjeni poročnik (1992), v katerem je zaigral Harvey Keitel. Njegove filme pogosto določajo temne, nasilne zgodbe.