Svet 20.2.2012 5:00

Romanca v Seattlu kmalu kot muzikal

Pasadena, 20. februarja - Gledališče Pasadena iz Kalifornije je za aktualno sezono napovedalo, da bo film Romanca v Seattlu iz leta 1993, v katerem sta v glavnih vlogah nastopila Tom Hanks in Meg Ryan, postavilo kot muzikal. Priprave predstave pa so se nekoliko zavlekle. S produkcijo naj bi predvidoma začeli junija, premiera muzikala pa je prestavljena v sezono 2012/2013.

Rusija, Moskva. Ameriški filmski igralec in režiser Tom Hanks. Foto: Itar-Tass/STA

Rusija, Moskva.
Ameriški filmski igralec in režiser Tom Hanks.
Foto: Itar-Tass/STA

Producent predstave David Shor je dejal, da pri postavitvi muzikala po priljubljenem filmu Romanca v Seattlu ne želijo hiteti. Glasbo in besedila za odrsko različico so napisali Michelle Citrin, Michael Garin in Josh Nelson. Muzikal bo temeljil na zgodbi, ki jo je za film napisal Jeff Arch, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.

Hanks je v filmu upodobil vdovca Sama Baldwina. Njegov sin Jonah (Ross Malinger) na božični večer pokliče na radijsko oddajo, da bi svojemu očetu našel novo spremljevalko. Sam se na prigovarjanje sina izpove v radijski eter. Med ženskami, ki jih izpoved gane je Annie Reed (Meg Ryan), pisateljica iz Baltimorea, ki je sicer zaročena, a ne more pozabiti Samovega glasu. Odloči se, da se bo podala na pot in spoznala Sama. Romantično komedijo, ki je bila v 90. letih izredno priljubljena, je režirala Nora Ephron.