Svet 22.2.2012 5:30

Banderas bo nastopil v vlogi Pabla Picassa

London, 22. februarja - Španski igralec Antonio Banderas bo v filmu z naslovom "33 Days" (33 dni) nastopil v vlogi slovitega Pabla Picassa. Film bo osredotočen na obdobje, ko je španski umetnik ustvarjal sliko Guernica, ki velja za eno njegovih največjih mojstrovin. Film v francoskem in španskem jeziku bo režiral Carlos Saura, s snemanjem naj bi začeli prihodnje poletje.

Rusija. Španski filmski igralec Antonio Banderas. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija.
Španski filmski igralec Antonio Banderas.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

Po poročanju britanskega BBC je Banderas za španski časnik El Pais dejal, da si Picasso zasluži "izredno spoštovanje" in dodal, da je bil veliki umetnik "lik, ki ga je zasledoval že dlje časa". Banderas je omenil tudi, da je bil sam rojen le štiri ulice stran od kraja Picassovega rojstva.

Naslov filma 33 dni se nanaša na čas, ki ga je Picasso porabil, da je ustvaril svojo znamenito sliko v dimenzijah zidne poslikave (3,5 X 7,8 metra). Nastala je kot njegov osebni odziv na uničenje baskovskega mesta Guernica leta 1937 za časa španske državljanske vojne. Film bo osvetlil tudi Picassovo razmerje s francosko umetnico Doro Maar, je poročala filmska revija Variety.

Picassa so pred Banderasom na filmu upodobili že Anthony Hopkins leta 1996 v filmu Življenje s Picassom, Omid Djalili leta 2004 v filmu o Amedeu Modiglianiju ter Marcial Di Fonzo Bo v lanskem celovečercu Woodyja Allena Polnoč v Parizu.