EPK 2012 24.2.2012 4:00

V Mariboru Šulić in Hauser s priredbami hitov na čelu

Maribor, 24. februarja - V mariborski dvorani Tabor se danes obeta nepozaben večer v družbi svetovne godalne senzacije 2Cellos. Čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser bosta v Mariboru nastopila v sklopu programa Evropske prestolnice kulture (EPK) in odigrala svoj železni repertoar, svetovne glasbene hite, ki sta jih priredila za čelo.

Maribor. Čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Maribor.
Čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Bliskoviti vzpon dua 2Cellos se je začel, ko sta 24-letni Luka Šulić, rojen v Mariboru, in 25-letni Hrvat Stjepan Hauser lanskega januarja na spletni portal YouTube naložila svojo izvedbo pesmi Michaela Jacksona "Smooth Criminal". Posnetek je takoj postal prava senzacija, ki si jo je ogledalo več milijonov ljudi.

Mesec dni kasneje sta podpisala pogodbo z založbo Sony Masterworks. Britanski zvezdnik Elton John pa ju je povabil, da se mu pridružita na njegovi svetovni turneji. Med drugim sta ga spremljala tudi na lanskem koncertu v ljubljanskih Stožicah. Za duo bo večerni nastop prvi samostojni koncert v Sloveniji.

Vstopnice za dvorano Tabor, ki sprejme 3800 ljudi, so pošle že na začetku tega tedna.

Koncert 2Cellos, ki se prične ob 20. uri, je prvi večji mednarodni dogodek na področju popularne glasbe v okviru EPK Maribor 2012.