Svet 25.2.2012 5:30

Maja novi album Norah Jones za "mala zlomljena srca"

New York, 25. februarja - Ameriška glasbenica Norah Jones je izid svojega najnovejšega albuma z naslovom "Little Broken Hearts" napovedala za 1. maj. Album je produciral Brian Burton, znan kot Danger Mouse. Na pevkini spletni strani je že objavljena naslovnica njenega studijskega izdelka ter seznam 12 skladb, ki jih je napisala skupaj z Burtonom.

Jonesovo so za podobo z naslovnice albuma navdihnili plakati ameriškega režiserja seksploatacijskih filmov Russa Meyerja, ki krasijo Burtonov losangeleški studio. Posebej jo je navdušil obraz s posterja za film "Mudhoney" (1965), v katerega naj bi za časa snemanja albuma ves čas strmela in si mislila: "Tako kul je, rada bi izgledala kot ona."

Album "Little Broken Hearts" predstavlja korak naprej v umetniškem razvoju Jonesove, ki je na glasbeno sceno prodrla pred desetimi leti z albumom "Come Away With Me". Slednji je bil doslej prodan v 25 milijonih izvodov po vsemu svetu.

Prvencu so sledili še trije komercialno uspešni samostojni albumi "Feels Like Home" (2004), "Not Too Late" (2007) in "The Fall" (2009), izdala pa je tudi dva albuma s svojo country zasedbo The Little Willies. Za svoje ustvarjanje je bila med drugim nagrajena z desetimi grammyji.

V letošnjem letu se Jonesova pripravlja tudi na obsežno turnejo, v sklopu katere bo nastopala po ZDA in drugje. Nekaj koncertnih datumov je že objavljenih na pevkini spletni strani.