Slovenija 26.2.2012 4:00

Z Misijo EMA do izbora skladbe in izvajalca na Evroviziji 2012

Ljubljana, 26. februarja - V sklopu oddaje Misija EMA bo nocoj znano, kdo bo zastopal Slovenijo na 57. tekmovanju za pesem Evrovizije 2012 v azerbajdžanskem Bakuju. Finalistke Eva Boto ter dvojčici Nika in Eva Prusnik bodo odpele po tri skladbe, ki so bile izbrane na podlagi razpisa, o najboljši pa bodo odločali strokovna komisija in gledalci.

Ljubljana. Pevki Nika in Eva Prusnik. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pevki Nika in Eva Prusnik.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Pevka Eva Boto. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pevka Eva Boto.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Eva Boto bo zapela pesem "Run", za katero so glasbo in besedilo napisali danski ustvarjalci Christina Schilling, Camilla Gottschlack, Henrik Szabo, Daniel Nillson in Soren Bundgaard; slednji se podpisuje le pod glasbo skladbe; za aranžma je poskrbel Gaber Radojevič.

Glasbo za pesem Verjamem je prispeval srbski avtor Vladimir Graić, ki je napisal glasbo za skladbo "Molitva", s katero je Marija Šerifovič leta 2007 Srbiji priborila zmago na Eurosongu. Graić je tokrat poskrbel tudi za aranžma pesmi, katere avtor besedila je Igor Pirkovič. Botojeva si je izmed slovenskih avtorjev izbrala zakonca Vlašič - Matjaž je avtor glasbe, Urša pa besedila za pesem A si sanjal me. Pri aranžmaju je Vlašiču pomagal Boštjan Grabnar.

Dvojčici Prusnik se bosta predstavili s pesmijo "Konichiwa", katere avtorja glasbe in besedila sta Bilbi in Gregor Stermecki. Za aranžma je poskrbel Teodor Amanovič - Toš. Zapeli bosta še skladbo "Love Hurts" avtorja glasbe in besedila Chirona Morpheusa v aranžmaju Iztoka Turka in pesem Magnifica Malo sreče, za katero je tekst napisala njegova soproga Barbara Pešut, avtor aranžmaja pa je Schatz!.

Po izboru komisije, v sestavi sodnikov Misije Evrovizije Raaya, Tine Marinšek, Jonasa in Darje Švajger, ter občinstva bosta najprej izbrani dve najboljši skladbi: ena v izvedbi Botove in druga v izvedbi dvojčic Prusnik. Nato bo o zmagovalni pesmi in posledično izvajalcu odločalo zgolj občinstvo s telefonskim glasovanjem. Gostitelj večera bo Klemen Slakonja.

Oddajo bo mogoče neposredno spremljati na prvem programu Televizije Slovenija, na Valu 202, Radiu Maribor in spletnem portalu RTV Slovenija MMC.