Svet 12.3.2012 5:30

Guns'n'roses sredi julija v Splitu

Zagreb, 12. marca - Ameriška rokovska skupina Guns'n'roses bo znova nastopila na Hrvaškem, in sicer 17. julija v Splitu, je mogoče prebrati na spletni strani kalifornijskih rockerjev. Prvič so na Hrvaškem nastopili v zagrebški Areni septembra 2010, ko je bil koncert razprodan.

Letos naj bi se tudi zbrala originalna zasedba Guns'n'roses. Pevcu Axlu Roseu naj bi družbo na odru po 15 letih znova delali Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan in Steven Adler. Do ponovne združitve naj bi prišlo zaradi napovedi, da bodo eno izmed najbolj priljubljenih rokovskih skupin vseh časov aprila sprejeli v Dvorano slavnih rock'n'rolla (Rock and Roll Hall of Fame) v Clevelandu v ZDA.

Skupina je izjemen uspeh beležila konec 80. in v začetku 90. let minulega stoletja, ko je ponudila mešanico hard rocka, heavy in glam metala ter bluesa. Člani so tudi potrdili, da pripravljajo novi album, ki bo sledil zadnjemu "Chinese Democracy" iz leta 2008.

Poleg razprodanih albumov in spektakularnih stadionskih koncertov so bili člani zasedbe znani tudi po škandalih in pretepih, med katerimi izstopa besedni spopad med Axelom in pokojnim vodjo Nirvane, Kurtom Cobainom.

V Splitu bo v dvorani Spaladium Arena julija mogoče slišati uspešnice, kot so "Paradise City", "Sweet Child Of Mine", "Welcome to The Jungle", "November Rain" ali "Don't Cry". Dva dni pred splitskim koncertom bodo Guns'n'roses nastopili tudi na enem največjih evropskih poletnih glasbenih festivalov, Exitu v Novem Sadu.