Svet 7.3.2012 10:08

Umrl avtor skladb za Disneyjeve klasike Robert B. Sherman

London, 7. marca - V Londonu je v ponedeljek v 87. letu starosti umrl Robert B. Sherman, avtor besedil za pesmi iz filma o Mary Poppins ter številnih drugih pesmi za Disneyjeve klasike. Z bratom Richardom je Robert kot skladatelj pri Disneyju deloval med letoma 1960 in 1973. Skupaj sta napisala več kot 200 pesmi za 27 filmov in na desetine televizijskih oddaj.

Robert B. Sherman je pisal besedila za pesmi, njegov brat Richard pa jih je uglasbil. Brata Sherman se med drugimi podpisujeta pod skladbi "It's a Small World" in "I Wan'na Be Like You" iz filma Knjiga o džungli, za uspešnico "Chim Chim Cher-ee" iz muzikala o Mary Poppins pa sta prejela oskarja za najboljšo filmsko skladbo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Vest o smrti Roberta B. Shermana je na socialnem omrežju Facebook objavil njegov sin Jeffrey. Zapisal je: "Prosim, molite zanj. Kot je sam dejal, je želel ta svet napolniti z veseljem, kar mu je nedvomno uspelo. Njegova ljubezen, upanje, filozofija in poezija bodo živeli večno."