Slovenija 13.3.2012 11:12

V Festivalni dvorani drevi premiera predstave Jutrišnji dan

Ljubljana, 13. marca - V Festivalni dvorani bodo drevi ob 19. uri premierno uprizorili gledališko predstavo Jutrišnji dan. Ustvarjalci predstave v režiji Bjanke Kršmanc so prek zgodbe o mladem paru, ki se znajde v navidez brezizhodnem položaju, v gledalcu želeli vzpodbuditi notranji razmislek o vztrajnosti, odprli pa so tudi vprašanje samomora.

Predstava, ki je nastala v produkciji Pionirskega doma, pripoveduje zgodbo mlade ženske in moškega, ki se po spletu nesrečnih življenjskih okoliščin znajdeta v začaranem krogu obupa in pesimizma. Navidezna brezizhodnost položaja ju prisili v samomor. Ko se ob njiju pojavita nadnaravni bitji, ki zavzemata vidika objektivne in subjektivne sodbe za njun "zločin", samomor opravičujeta z različnimi razlogi.

Predstava s svojimi dialogi spodbuja v gledalcu notranjo diskusijo o vztrajnosti, ambicijah, brezupu in o tem, koliko nam pri težavah lahko pomagajo najbližji.

Vsebinsko se predstava do stališča, ali je samomor zločin ali pravica, ne opredeljuje, vendar pa kljub osvetljevanju obeh možnosti spodbuja predvsem svetlo, optimistično plat, so v sporočilu za javnost zapisali ustvarjalci predstave.

Predstava je primerna za odrasle in mladostnike, starejše od 13. let.