Slovenija 19.3.2012 11:59

Znani nominiranci za letošnjo sedmo nagrado OHO

Ljubljana, 19. marca - Znani so štirje nominiranci za nagrado OHO 2012, osrednjo nacionalno nagrado za mlade vizualne umetnike do 35. leta starosti. Strokovna žirija je med 26 prijavljenimi predlogi izbrala Vesno Bukovec, Tomaža Furlana, Aljo Piry in Tino Smrekar. Prejemnik sedme nagrade OHO bo razglašen predvidoma do začetka maja.

Finalisti bodo do zadnjega tedna v aprilu pripravili novo delo oziroma predstavili delo, ki še ni bilo razstavljeno. Dela bodo na ogled na skupinski razstavi v ljubljanski galeriji Vžigalica, so sporočili iz Centra in Galerije P74.

Strokovno žirijo za nagrado letos sestavljajo kustosinja Katerina Mirović, profesor na Likovni akademiji za umetnost in oblikovanje v Ljubljani Jože Barši, zagrebški umetnik Dalibor Martinis ter umetnik Miran Mohar.

Dobitniku nagrade bodo predvidoma jeseni 2012 zagotovili šesttedensko bivanje v New Yorku, samostojno razstavo v Ljubljani in odkup dela.

Nagrado skupine OHO sedmič zapored razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. v sodelovanju z newyorškima Foundation for Civil Society in Trust for Mutual Understanding.

Nagrada je poimenovana po konceptualni skupini OHO, ki je delovala od poznih 60. let dalje.