EPK 2012 23.3.2012 6:00

V Londonu predstavitev Evropskih prestolnic kulture 2012

London, 23. marca - Letošnji Evropski prestolnici kulturi Maribor in Guimaraes bosta danes svojo kulturno ponudbo predstavili novinarjem v prostorih portugalske ambasade v Londonu. V soboto bo Maribor svojo kulturno ponudbo promoviral še v Tel Avivu. Gostovanji nadaljujeta niz promocijskih aktivnosti, ki jih zavod Maribor 2012 izvaja v tujini.

Kot so sporočili iz zavoda Maribor 2012, bodo na londonski predstavitvi spregovorili slovenski in portugalski veleposlanik, generalna direktorica zavoda Maribor 2012 Suzana Žilič Fišer in predstavnik Guimaraesa. Predstavitev je namenjena predvsem informiranju novinarjev o dogodkih v obeh aktualnih evropskih prestolnicah kulture.

Predstavitev je plod sodelovanja portugalskega in slovenskega veleposlaništva v Londonu ter Slovenske turistične organizacije. Kot napovedujejo, se bo predstavitve udeležilo okoli 150 novinarjev iz Velike Britanije, Portugalske in Slovenije.

Mariborska delegacija bo predstavila vsebinski del programa in povezovanje s turistično ponudbo, zainteresiranim bo predstavljena tudi slovenska in portugalska kulinarika.

Na mednarodni konferenci Art Weekend 2012 v Tel Avivu pa bo v nedeljo programski direktor zavoda Maribor 2012 Mitja Čander o mariborsko kulturnem prestolovanju spregovoril v sklopu predstavitev nekdanjih, sedanjih in prihodnjih evropskih prestolnic kulture.

Nedeljski forum je namenjen razpravi o primerih dobre prakse in programu EPK, beseda bo tekla tudi o mednarodnem pozicioniranju in marketingu s pomočjo umetnosti.

Zavod redno skrbi za promocijske aktivnosti v tujini, te so nedavno potekale na Dunaju, v Berlinu in Parizu, so še sporočili z zavoda.