Slovenija 24.3.2012 5:00

Carmina Slovenica pripravlja projekt s Heinerjem Göbbelsom

Maribor/Gelsenkirchen, 24. marca - Vokalno gledališče Carmina Slovenica pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec bo pri svojem novem projektu "When The Mountain Changed It's Clothing" sodelovala z letošnjim Ibsenovim nagrajencem Heinerjem Göbbelsom. Predstava bo premierno uprizorjena septembra v sklopu festivala Ruhrtriennale, jeseni pa se ji obeta repriza na Borštnikovem srečanju.

Maribor. Zbor Carmina Slovenica. Foto: Bojan Šuštar/STA Arhiv STA

Maribor.
Zbor Carmina Slovenica.
Foto: Bojan Šuštar/STA
Arhiv STA

Projekt, ki nastaja na pobudo Šilčeve, je v pripravi že nekaj let. Njegova premiera je bila sprva načrtovana kot eden največjih projektov Evropske prestolnice kulture (EPK) v Mariboru, vendar projekt ni bil uvrščen med programske vsebine EPK, zato je produkcijo prevzel ugledni nemški festival Ruhrtriennale, so pojasnili v vokalnem gledališču.

"Nedvomno gre za pomemben glasbeno gledališki dogodek, ki združuje najvidnejše ustvarjalce našega časa na tem umetniškem področju," napovedujejo pri Carmini Slovenici.

Nemški skladatelj in gledališki glasbeni direktor Göbbels bo sicer Ibsenovo nagrado, vredno slabih 330.000 evrov, prevzel septembra v Oslu, v sklopu Ibsenovega festivala. Po besedah žirije za nagrado Göbbels pri svojemu delu ustvarja nove načine razumevanja gledališča, ki navdihujejo tako producente kot glasbenike in velja za "eno največjih ustvarjalnih osebnosti današnjega časa".