Slovenija 24.3.2012 10:03

Na letošnjem Temsigu 23 prvih nagrad

Ljubljana, 24. marca - Strokovna žirija je na 41. državnem tekmovanju mladih glasbenikov (Temsig), ki je potekalo v preteklih dveh tednih, podelila 23 prvih, 24 drugih in 20 tretjih nagrad. Prvonagrajenci se bodo predstavili na koncertih 27. marca v Slovenski filharmoniji, 28. marca v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu in 29. marca na Konservatoriju Maribor.

Z vsemi možnimi točkami so bili ocenjeni violinistka Eva Šulić, violistka Gaja Nepužlan, harfista Leto Žorž Križanič in Brin Bernatović ter Kvartet saksofonov ColorFour v sestavi Jan Gričar, Štefan Starc, Bojan Sumrak in Matija Marion.

Žirija, v kateri je sodelovalo 34 slovenskih in tujih glasbenih pedagogov, je podelila še številne plakete ter nekaj posebnih nagrad oziroma priznanj, so sporočili organizatorji. Tekmovanje pripravlja Zveza slovenskih glasbenih šol.

Letošnje tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije je od 12. do 22. marca potekalo v Brežicah, Črnomlju, Krškem, Ljubljani, Mariboru in Novem mestu. V disciplinah violina, viola, violončelo, kontrabas, harfa, kitara, citre, orgle, solfeggio in komorne skupine s pihali se je pomerilo 587 mladih glasbenikov iz vse Slovenije.