Svet 2.4.2012 11:08

Film Jack in Jill prejel zlato malino za najslabši film

Los Angeles, 2. aprila - Komik Adam Sandler in njegov film Jack in Jill sta v nedeljo postavila rekord, saj sta pobrala nagrade zlata malina za najslabše filmske in igralske stvaritve v filmski produkciji Hollywooda v kar desetih kategorijah. Film je dobil zlato malino za najslabši film leta 2011, Sandler pa za igro v njem malino za najslabšega igralca.

Kot so sporočili s Fundacije Zlata malina, je komedija, v kateri je Sandler zaigral v dvojni, moški in ženski vlogi, prvi film v 32-letni zgodovini podeljevanja nagrade, ki je zlate maline pobral v kar desetih kategorijah, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sandler, ki je bil za zlate maline nominiran v kar 11 kategorijah, je za film Jack in Jill poleg maline za najslabšo moško prejel tudi malino za najslabšo žensko vlogo, poleg tega pa še za najslabši igralski par - tako z Al Pacinom kot s Katie Holmes - in za najslabši scenarij.

Al Pacino, ki v filmu igral samega sebe, je prejel zlato malino za najslabšo moško stransko vlogo, David Spade pa prav tako za film Jack in Jill za žensko stransko vlogo, in sicer za vlogo Monice.

Organizatorji so letos spremenili časovnico zlatih malin. Nominacije so namreč prvič doslej objavili na predvečer podelitve oskarjev, maline pa podelili 1. aprila. V preteklosti so maline podeljevali že na predvečer podelitve teh prestižnih filmskih nagrad.

Dobitnike zlatih malin izbere 657 članov fundacije.

Lani je bil "veliki zmagovalec" zlatih malin film Zadnji gospodar vetra. Maline je pobral za najslabši film, režijo, scenarij in moško stransko vlogo.