Svet 4.4.2012 6:00

Sinovi Beatlesov razmišljajo o ustanovitvi banda

London, 4. aprila - Sinovi članov legendarne zasedbe The Beatles razmišljajo, da bi šli po stopnjah svojih očetov in ustanovili glasbeno skupino. Po besedah Jamesa, sina Paula McCartneya, so se dogovarjali, da bi ustanovili glasbeno zasedbo, ki bi jo poimenovali The Beatles - The Next Generation.

Kot je 34-letni James McCartney dejal za britanski BBC, je potrebno še malo počakati, kaj se bo izcimilo iz vsega skupaj. Po njegovih besedah sin Johna Lennona Sean in sin Georgea Harrisona Dhani kažeta veliko zanimanja za idejo, medtem ko sin Ringa Starra Zak Starkey kaže nekoliko manjše zanimanje, poročajo tuje tiskovne agencijo.

Sicer pa se vsi štirje sinovi Beatlesov posvečajo glasbi. James McCartney je v torek začel koncertno turnejo v klubu Cavern v Liverpoolu, kjer so kariero v 60. letih minulega stoletja začeli Beatlesi. Sean Lennon živi v New Yorku, kjer se posveča petju in pisanju besedil, Dhani Harrison vodi londonsko rockovsko zasedbo thenewno2, Zak Starkey pa tako kot njegov oče Ringo Starr igra bobne. Igral je z različnimi zasedbami, med drugim z The Who in Oasis.

Kot je še povedal James McCartney, je že kot otrok sanjal, da bi postal glasbenik. "Sanjal sem o tem, da bi postal boljši, kot so bili Beatlesi. Vendar pa nisem prepričan, ali je to mogoče. Če sploh kaj, potem bi rad dosegel Beatlese, vendar pa je že to precej težko," je dejal.