Slovenija 4.4.2012 6:00

V Slovenski filharmoniji zaključek 10. koroških kulturnih dnevov

Ljubljana, 4. aprila - S slavnostnim koncertom ob 20-letnici ustanovitve Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva (DSAP) v Slovenski filharmoniji se bodo danes sklenili 10. koroški kulturni dnevi. Na koncertu, naslovljenem Pesmi in glasba z južne Koroške, bodo nastopili Kvartet bratov Smrtnik, Oktet Suha, Tamburaška skupina Loče in Mešani pevski zbor Podjuna Pliberk.

Ljubljana. Slovenska filharmonija. Foto: Domen Grögl/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Slovenska filharmonija.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

V sklopu 10. koroških kulturnih dnevov so se od 27. marca po številnih ljubljanskih prizoriščih zvrstile literarne, gledališke in glasbene prireditve, ki so pričale o dobrem kulturnem sodelovanju med Slovenijo in Avstrijo.

Posebej slovesno je bilo odprtje dnevov, ki je prav tako minilo v duhu 20-letnice DSAP. Na slovesnosti so podelili listino prvemu predsedniku DSAP Jožetu Kušarju, ustanovnim članom in nekdanjim predsednikom društva pa zahvale za 20-letno zvestobo in opravljeno delo.

Ob 20-letnici delovanja društva je izšel tudi zbornik, v katerem so objavljeni nagovori predsednika republike Danila Türka, avstrijskega zveznega predsednika Heinza Fischerja, nekdanjega ministra za Slovence v zamejstvu in svetu Boštjana Žekša, nekdanjega avstrijskega veleposlanika v Ljubljani Valentina Inzka, avstrijskega veleposlanika Erwina Kubescha ter še nekaterih drugih osebnosti, povezanih z društvom.