Slovenija 7.4.2012 10:15

V Kranjski Gori velikonočni koncert Anje Bukovec in Ota Pestnerja

Kranjska Gora, 7. aprila - Priznani slovenski pevec Oto Pestner in mednarodno uveljavljena violinistka Anja Bukovec bosta v nedeljo nastopila na velikonočnem koncertu v kranjskogorski dvorani Vitranc. Pod taktirko Marka Hribernika bosta izvedla tako skladbe iz sveta popularne kot klasične glasbe.

Prisluhniti bo mogoče klasičnim skladbam, kot so Bachova Ave Maria, Vivaldijeva Pomlad in Čardaš Vittoria Montija, pa tudi uspešnicam iz popularne glasbe, kot sta "Elanor Rigby" (The Beatles) in "Love Story" (Andy Williams). Na sporedu koncerta bosta med drugimi tudi legendarni Pestnerjevi skladbi Ciganska violina in Trideset let, so sporočili iz agencije za kulturni management Hommage. Organizator koncerta je Turistično informacijski center Kranjska Gora.

Anja Bukovec je ena najuspešnejših klasičnih violinistk v Sloveniji, priznana pa je tudi mednarodno. Ob tehnični dovršenosti izstopa tudi zaradi prepoznavnega sloga, edinstvene interpretacije in komunikacije z občinstvom. Violinistkini albumi "Gemini" (2007), "Follow" (2008) in "Chameleon" (2009) so se uvrstili v vrhove glasbenih lestvic in veljajo za najbolj prodajane albume klasične glasbe v Sloveniji, piše na glasbeničini spletni strani.

Bukovčeva je začela violino igrati pri petih letih. Pri 13 letih je šolanje nadaljevala na glasbenem konservatoriju v Pragi, dve leti zatem pa je opravila sprejemni izpit pri profesorju Igorju Ozimu. Pod njegovim okriljem je nadaljevala študij na Dunaju in na visoki šoli za glasbo v Kölnu, kjer je diplomirala leta 2001. Kmalu za tem je končala še podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je prejemnica številnih nagrad z mednarodnih tekmovanj za mlade violiniste.

Oto Pestner velja za legendo slovenske zabavne glasbe. Svoje prve posnetke je naredil že pri 12 letih v studiu Radia Celje, pri 15 letih pa je že zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Trideset let. Od leta 1970 do 2008 je bil član in umetniški vodja New Swing Quarteta. Bil je tudi član Alpskega kvinteta.

Od leta 1971 tudi komponira, z aranžerstvom in producentstvom pa se je začel ukvarjati v 80. letih minulega stoletja. Ustvaril je več popevkarskih albumov: Zlato sonce in črna reka (1974), Črna zvezda (1976), Ciganska kri (1991) in "Invisible instruments" (1995). Albumi, kot so Spirituals (1973), V studiu 14 (1976), Oh Happy Day (1985), Deep River (1988), Heart Full Of Swing (1989) in I Saw The Light (1998) so prelomna dela za zgodovino sodobnega gospela, piše na pevčevi spletni strani.