Svet 7.4.2012 5:00

Nicole Kidman se zanima za vlogo Grace Kelly

Los Angeles, 7. aprila - Avstralska oskarjevka Nicole Kidman se dogovarja za vlogo ameriške filmske zvezde in monaške princese Grace Kelly. Kot poroča filmska revija Variety, bo zgodovinski film "Grace of Monaco" po scenariju Arasha Amela režiral Olivier Dahan. Proračun je ocenjen na 15 milijonov dolarjev (11,4 milijona evrov).

Kitajska, Hong Kong. Avstralska filmska igralka Nicole Kidman. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kitajska, Hong Kong.
Avstralska filmska igralka Nicole Kidman.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Film se bo osredotočal na francosko-monaški spor v zgodnjih 60. letih glede davčne politike. V reševanje spora o monaški "davčni oazi" s tedanjim francoskim predsednikom Charlesom de Gaulleom se je vpletla tudi novopečena princesa Grace Kelly, ki je kariero filmske zvezde sklenila leta 1956 po poroki z monaškim knezom Rainierjem III.

Kellyjeva je v svoji kratki, vendar bleščeči filmski karieri zaigrala v vesternu Freda Zinnemanna Točno opoldne (1952) ter v Hitchcockovih psiholoških študijah Dvoriščno okno (1954) in Kliči M za umor (1954). Za glavno vlogo v filmu Podeželsko dekle (1954) je prejela oskarja.

Kot piše Variety, naj bi bil Dahanov film po tonu podoben Kraljevemu govoru Toma Hooperja, zmagovalcu lanskoletnih oskarjev. Film "Grace of Monaco" naj bi na velika platna prišel leta 2014.

Dahan je z zgodovinsko-biografskim filmom že požel uspeh. S filmom o francoski šansonjerki Edith Piaf Življenje v rožnatem je Marion Cotillard prinesel oskarja za glavno vlogo.

Tudi Kidmanova se lahko pohvali z zlatim kipcem, prejela ga je za glavno vlogo pisateljice Virginie Woolf v filmu Ure do večnosti (2002).