Svet 11.4.2012 5:30

V New Yorku razstava likovnih del Ronnieja Wooda

New York, 11. aprila - V newyorški galeriji Broome Street Gallery so na ogled postavili razstavo del Ronnieja Wooda, kitarista legendarne rockovske zasedbe Rolling Stones. Na postavitvi z naslovom "Faces, Time and Places" (Obrazi, čas in prostori) bodo do 30. junija razstavljeni številni portreti, med drugim članov zasedbe Rolling Stones, Al Pacina in Muhammada Alija.

Srbija, Beograd. Keith Richards (desno) in Ronnie Wood (levo), kitarista legendarnih Rolling Stonesov. Foto: Tanjug/STA Arhiv Tanjug/STA

Srbija, Beograd.
Keith Richards (desno) in Ronnie Wood (levo), kitarista legendarnih Rolling Stonesov.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Wood se je izobraževal na umetniški akademiji v londonskem Ealingu. Sam pravi, da pri ustvarjanju uživa, saj tovrstno izražanje zrcali njegove lastne ideje, medtem ko je glasba plod skupnega napora, piše ameriška tiskovna agencija AP.

Wood bo v tem tednu tudi že drugič prestopil prag Dvorane slavnih rock and rolla (Rock and Roll Hall of Fame). Vrata slednje so se mu prvič odprla leta 1989 kot članu skupine Rolling Stones, v soboto pa bo tja vstopil že drugič. Tokrat bo prišel z legendarnim pevcem Rodom Stewartom kot član skupine The Faces.

Britanska zasedba Rolling Stones sicer letos obeležuje 50. obletnico delovanja, vendar kljub jubileju turneje ne načrtujejo. Wood je dejal, da se bodo s člani skupine v studiu sestali še ta mesec in "se samo pogovarjali o idejah". Poleg tega je poudaril, da je njihova 50-letnica kot vadba za nekaj res velikega: "Občutek je podoben pripravam na Olimpijske igre, kjer je potrebno vaditi, zato bomo s tem pričeli tudi mi."