Slovenija 11.4.2012 11:25

Slovenski filharmoniki na evropsko turnejo z Anno Netrebko

Ljubljana, 11. aprila - V Slovenski filharmoniji se z mednarodno priznano operno pevko Anno Netrebko dogovarjajo za sodelovanje. Na novembrski turneji naj bi jo po poročanju današnjega Dela spremljal Simfonični orkester Slovenske filharmonije s slovenskim komornim zborom. Iz filharmonije bodo več informacij posredovali, ko bodo podpisane vse pogodbe, so dejali za STA.

Ruska sopranistka naj bi s simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenskim komornim zborom in opernimi solisti pod taktirko Emmanuela Villauma med 3. in 23. novembrom nastopila v Stuttgartu, Münchnu, Amsterdamu, Parizu, Berlinu, Frankfurtu, Nürnbergu in Pragi, koncert v Ljubljani pa je še vprašljiv, poroča Delo.

Informacija se pojavlja tudi na različnih spletnih straneh posameznih dvoran in organizatorjev, ki vstopnice prodajajo že dalj časa. Prve informacije pa so se, kot piše Delo, pojavile kar na spletni strani Netrebkove, saj pevka rada sodeluje v pogovorih s svojimi oboževalci ter jim odgovarja na javna vprašanja.

Na koncertih naj bi izvajali romantično opero v enem dejanju Jolanta Petra Iljiča Čajkovskega, za katero je besedilo napisal Modest Čajkovski po igri Hči kralja Reneja Henrika Hertza.

Netrebkova je v Jolanti že nastopila na odru v Sankt Peterburgu in Baden Badnu v koprodukciji med Marijinim gledališčem in Festspielhausom pod dirigentskim vodstvom Valerija Gergijeva, v koncertni izvedbi pa lani dvakrat na Salzburškem poletnem festivalu pod taktirko Ivora Boltona, še poroča Delo.