Svet 29.4.2012 6:00

Daniel Craig: Bonda bom igral, dokler bom živ

Hamburg, 29. aprila - Britanski igralec Daniel Craig je spremenil odnos do vloge tajnega agenta 007. Po lanskoletni izjavi za revijo TV Movie, da bi rad vlogo predal mlajšemu in sposobnejšemu igralcu, zdaj med snemanjem 23. filma v seriji o Jamesu Bondu Craig zatrjuje, da bo Bonda igral do konca svojega življenja.

Rusija. Britanski igralec Daniel Craig. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija.
Britanski igralec Daniel Craig.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

Rusija. Britanski igralec Daniel Craig. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Britanski igralec Daniel Craig.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

V kinematografih film z naslovom "Skyfall" pričakujejo do konca leta. V filmu bodo zaigrali še Albert Finney, Ralph Fiennes in Ben Whishaw. V vlogi gospe M bo ponovno, že sedmič nastopila Judi Dench. Film bo predstavil dve novi Bondovi dekleti: Naomie Harris v vlogi agentke na terenu Eve in Berenice Marlohe v enigmatični vlogi z imenom Severine.

Ob tem krožijo govorice, da naj bi Craig v otvoritvenem filmu letošnjih poletnih olimpijskih iger v Londonu nastopil na željo britanske kraljice Elizabete II., poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Snemam že šest mesecev in nimam časa, da bi to preveril na obisku pri kraljici," odgovarja Craig in dodaja: "Zagotovo pa vem: kraljica je velika oboževalka Bonda."

Craig je šesti igralec, ki je upodobil karizmatičnega agenta. Pred njim so to bili Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton in Pierce Brosnan.

Zadnji Bond je nosil naslov Kvantum sočutja (2008).