Svet 13.5.2012 5:00

Freddie Mercury ponovno na odru v virtualni različici

London, 13. maja - Freddie Mercury, legendarni leader Queenov, se bo ob 10. obletnici muzikala "We Will Rock You" na londonskem West Endu s pomočjo posebnih efektov ponovno pojavil na odru, je za britanski BBC razkril kitarist Brian May. "Obiskovalci se bodo po ogledu predstave spraševali, ali so resnično videli Freddieja," je zagotovil May.

Kitarist skupine Queen je namignil, da bodo pri pripravi jubilejne ponovitve muzikala najbrž uporabili podobno tehniko, kot so jo minuli mesec na glasbenem festivalu Coachella, da so "v življenje" obudili pokojnega raperskega zvezdnika Tupaca Shakurja. Izrazil je le obžalovanje, da je organizatorjem festivala to uspelo že pred njimi, saj si že nekaj časa prizadevajo, da bi se Mercury ponovno pojavil na odru.

Po napovedih se bodo jubilejne ponovitve predstave, ki bo 14. maja v gledališču Dominion, udeležili skoraj vsi igralci, ki so nastopili v prvi postavitvi muzikala, med častnimi gosti pa bo tudi eden od producentov šova, igralec Robert De Niro, še piše BBC.