Svet 14.5.2012 5:00

Na broadwayskih deskah muzikal o Charlieju Chaplinu

New York, 14. maja - Iz newyorškega gledališča Barrymore so sporočili, da bodo še letos na oder postavili muzikal o življenju in delu legendarnega britanskega režiserja, igralca in skladatelja Charlieja Chaplina. Kot je poročala ameriška tiskovna agencija AP, bodo z vajami začeli 21. avgusta.

Muzikal s preprostim naslovom Chaplin bo nastal po glasbi in besedilih pianista Christopherja Curtisa, ki je med drugim napisal temo za film "The Break" (Zlom) v katerem nastopa Martin Sheen, nastopal pa je tudi s priznanimi glasbeniki, kot je Stevie Wonder. Scenarij je Curtis napisal v sodelovanju s tonyjevim nagrajencem Thomasom Meehanom.

Režijo in koreografijo muzikala bo prevzel Warren Carlyle, ki je v letošnji sezoni poskrbel za oživitev znanega muzikala "Follies".

Sir Charles Spencer Charlie Chaplin (1889-1977) velja za Mozarta sedme umetnosti, botra, genija in pionirja filmske burleske, komedije, tragikomedije in političnega angažmaja. Med njegovimi najpomembnejšimi filmi so Deček (1921), Zlata mrzlica (1925), Luči velemesta (1931), Moderni časi (1936) in Veliki diktator (1940).