Slovenija 15.5.2012 4:00

Za Filozofsko fakulteto v Ljubljani tridnevni sejem Liber.ac

Ljubljana, 15. maja - V Ljubljani se danes ob 10. uri začenja tretji sejem akademske knjige Liber.ac. Sejem, ki ga pripravlja Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, bo do 17. maja potekal v Foersterjevem vrtu za fakulteto. Spremljevalni program sejma, naslovljen Čarne slovanske dežele, bo posvečen literaturi in kulturni ustvarjalnosti slovanskih narodov.

Namen sejma je opozarjati na raznolikost in visoko kakovost slovenske znanstvene produkcije, najnovejše dosežke znanosti in interdisciplinarne razvojne usmeritve v visokem šolstvu, so zapisali organizatorji.

Pester program poleg predstavitev številnih knjig, predstav, pogovorov o filmih in knjigah ter delavnic med drugim vključuje okroglo mizo o prevodu Slave vojvodine Kranjske ter pogovor o prevodnih praksah na področju slovanskih jezikov z naslovom Slovansko medkulturno posredovanje. V sklopu sejma bodo razglasili tudi nagrajence študentskega literarnega natečaja Rdeča nit.

Posebej velja omeniti še pogovora s poljskim kulturnikom, avtorjem knjige Iskanje izgubljenega smisla (Znanstvena založba Filozofske fakultete) Adamom Michnikom in poljskim pesnikom Adamom Zagajewskim, avtorjem knjige Iskanje sijaja, ki je izšla pri Mladinski knjigi.

Sejem na prostem bo v četrtek sklenil glasbeni recital Borisa Dežulovića in Predraga Lucića z naslovom Melodije zmage i pobjede.