Svet 23.5.2012 12:46

Jacksonov album "Bad" ob 25-letnici izida v razširjeni obliki

Los Angeles, 23. maja - Eden ključnih albumov kralja pop glasbe Michaela Jacksona, album "Bad", bo ob 25-letnici izida doživel razširjeno izdajo. Ta bo vsebovala tri zgoščenke, dve priloženi knjižici in DVD s posnetkom koncerta iz leta 1988, ko je na londonskem stadionu Wembley nastopil pred princem Charlesom in princeso Diano ter 72.000 oboževalci.

"Album 'Bad' se umešča v obdobje Jacksonovega ustvarjalnega 'odraščanja' kot samostojnega izvajalca, ki je urejal vsa področja svoje kariere - od snemanj, turnej, posojanja svojega obraza in imena na izdelkih," sta po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zapisala upravljavca Jacksonove zapuščine John Branca in John McClain.

Posnetek s stadiona Wembley so odkrili v pevčevi zasebni zbirki na videokaseti, bil pa naj bi edina kopija koncerta.

Album 'Bad' iz leta 1987 je bil sicer prvi album, za katerega je Jackson napisal skoraj vse pesmi. Bo pa tudi prvi album, ki bo ponovno izdan po pevčevi smrti junija 2009.

Na prodajne police bo razširjena izdaja z naslovom "Bad 25" prišla 18. septembra, še pred tem pa bo založba Epic/Legacy Records Jacksonovim oboževalcem ponudila prvi singl "I Just Can't Stop Loving You".