Svet 24.5.2012 5:00

V parku dvorca Schönbrunn tudi letos Koncert poletne noči

Dunaj, 24. maja - Dunajski filharmoniki bodo tudi letos v parku dvorca Schönbrunn pripravili Koncert poletne noči. S koncertom 7. junija, ki bo brezplačen, želijo klasično glasbo približati čim širšemu krogu občinstva in jo narediti dostopno vsem.

Vodenje koncerta na prostem, ki se bo začel ob 21. uri, bo prevzel venezuelski dirigent Gustavo Dudamel. Dudamel je glavni dirigent filharmonikov iz Los Angelesa, simfoničnega orkestra Gothenburg in simfoničnega orkestra Simona Bolivarja.

Obiskovalci bodo lahko v baročnem ambientu prisluhnili delom Čajkovskega, Straussa, Ponchiellija, Borodina in Debussyja. Koncert bodo v živo prenašale številne svetovne televizijske postaje. Dogodek v park dvorca Schönbrunn običajno privabi do 100.000 obiskovalcev, so sporočili iz agencija za stike z mestom Dunaj Compress.

Dvorec Schönbrunn je ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti Dunaja. V njem vsako leto zabeležijo več kot 2,5 milijona obiskovalcev. Dvorec je bil leta 1996 vpisan na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Ureditev parka se je v veliki meri ohranila še iz časov cesarice Marije Terezije.