Slovenija 28.5.2012 6:00

Izolski Kino Otok v gosteh v ljubljanskem Kinodvoru

Ljubljana, 28. maja - Izolski filmski festival Kino Otok bo tudi letos pred in po festivalu gostoval v ljubljanskem Kinodvoru in pod naslovom Otok v Ljubljani prikazal izbrane filmske projekcije. Nocoj bo na sporedu mojstrovina hongkonške režiserke Ann Hui Preprosto življenje, ki bo v sredo, 30. maja, v Izoli odprla letošnji 8. festival. Ta bo potekal do 3. junija.

Druga predfestivalska projekcija v prijateljskem Kinodvoru bo v torek, 29. maja, ko bodo zavrteli dramo francoskega režiserja Bertranda Bonella L'Apollonide: Spomini zaprte hiše.

Med samim Kino Otokom za razliko od prejšnjih let v ljubljanskem art kinu ne bo posebnih projekcij ali dogodkov. Organizatorji festivala namreč želijo ljubitelje filma spodbuditi, da se odpravijo na Obalo in odkrivajo bogat program v vznemirljivem festivalskem vzdušju Izole, ko se ta prelevi v najbolj filmsko mesto daleč naokoli, so sporočili iz Kinodvora.

Takoj po zaključku festivala pa se bo Otok v Ljubljani nadaljeval z distribucijsko premiero provokativnega dokumentarca Glorija kurb. Po projekciji v ponedeljek, 4. junija, se bodo v Kinodvoru o temi filma pogovarjali z režiserjem Michaelom Glawoggerjem, ki bo spregovoril tudi o svojih prihodnjih projektih.

Kinodvor se je letos odzval finančni in produkcijski podhranjenosti festivala Kino Otok tako, da je svojo podporo povečal na vseh ravneh sodelovanja: finančno, programsko in logistično, znatno podporo pa je ponudil tudi pri sestavljanju in izvedbi programa za otroke in mlade Kinobalon na Kino Otoku. Kinodvoru je povečanje podpore festivalu Kino Otok omogočil oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana s sredstvi, ki jih namenjajo pomembnim filmsko-kulturnim dogodkom.