Svet 30.5.2012 10:56

Flisar in Kumerdejeva sta se predstavila nemškemu občinstvu

München, 30. maja - Slovenska pisatelja Evald Flisar in Mojca Kumerdej sta bila minuli teden gosta literarnega večera v Hiši literature v Münchnu. Kumerdejeva je med drugim predstavila svojo najnovejšo knjigo kratke proze Temna snov, Flisar pa se je predstavil z romanom Potovanje predaleč, ki je bil leta 1999 nominiran za kresnika.

Ljubljana. Dramatik, pesnik in pisatelj Evald Flisar. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Dramatik, pesnik in pisatelj Evald Flisar.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Ljubljana, Cankarjev dom. Pisateljica Mojca Kumerdej. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Cankarjev dom.
Pisateljica Mojca Kumerdej.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Večer, ki se ga je udeležilo več kot 60 obiskovalcev, sta organizirala slovensko veleposlaništvo v Münchnu in slovenski lektorat na tamkajšnji univerzi, so sporočili iz Društva slovenskih pisateljev.

Za nemške prevode sta poskrbela Peter Scherber in Ann Catrin Apstein-Mueller. Po branju del sta avtorja odgovarjala na vprašanja občinstva.

Flisar je avtor več kot 20 romanov in dram, prevedenih v več kot 30 jezikov in uprizarjanih po vsemu svetu. Piše tudi eseje, potopise in scenarije. Njegov zadnji avtobiografski roman To nisem jaz je bil letos med desetimi nominiranimi za kresnika. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen.

Kumerdejeva je pisateljica in umetnostna kritičarka. Leta 2001 je izšel njen romaneskni prvenec Krst nad Triglavom, leta 2003 knjiga kratkih zgodb z naslovom Fragma (2003), leta 2011 pa omenjena zbirka Temna snov.