Slovenija 4.6.2012 4:00

Večer šansonov La vie en rose letos posvečen Bojanu Adamiču

Ljubljana, 4. junija - Gallusova dvorana Cankarjevega doma (CD) bo ob 20. uri gostila 12. mednarodni večer šansonov La vie en rose. Letošnji večer bo posvečen 100. obletnici rojstva Bojana Adamiča, enega največjih slovenskih povojnih skladateljev. Koncert bo ponudil predvsem mojstrove šansone in popevke, ki so zaznamovale zgodovino slovenske popularne glasbe.

Adamič bo zazvenel zelo sveže in poslušljivo, prav tako kot vsi veliki skladatelji zlate dobe slovenske popevke, je za STA napovedal direktor projektov Cafe Teatra Gašper Troha. Cafe Teater večer pripravlja v koprodukciji z RTV Slovenija in Cankarjevim domom.

Večer šansonov pod vodstvom Vite Mavrič, ki bo tudi zapela, in Borisa Kobala bodo sooblikovali Iva Stanič, Anja Rupel, Bilbi, Polona Juh, Tina Marinšek, Ana Bezjak, Mia Žnidarič, Aphra Tesla, Nina Strnad in Darja Švajger ter zasedbe Kvartet Akord, Same Babe, Male malice, KGB Art Factor, Rok'n Band, Bossa de novo in Kramp.

Za instrumentalno spremljavo večera bo poskrbel Cafe teater band pod vodstvom Jake Puciharja na klavirju. Na kitari bo nastopil Primož Grašič, na basu Aleš Avbelj, na bobnih pa Marko Juvan.

Bojan Adamič (1912-1995) je bil vsestranski glasbeni ustvarjalec, saj je pisal vse glasbene zvrsti, od resne glasbe do šansonov, popevk ter glasbe za film in gledališče. Prispeval je tudi vrsto aranžmajev in priredb tako za pihalni in simfonični orkester kot tudi za jazzovske in zabavne ansamble.

Umetniška vodja projekta je Vita Mavrič, pod scenarij se podpisujeta Kobal in Marko Vezovišek.