Svet 6.6.2012 5:00

Cissy Houston piše biografijo hčere Whitney Houston

New York, 6. junija - Mati pokojne pevke Whitney Houston, priznana izvajalka gospela in soula Cissy Houston, se je odločila, da bo hčerino uspešno, a ganljivo življenjsko zgodbo prelila v knjigo. Biografija, ki še nima naslova, bo pod okriljem priznane ameriške založbe HarperCollins izšla predvidoma februarja prihodnje leto, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.

Rusija, Moskva. Pokojna ameriška pevka Whitney Houston. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija, Moskva.
Pokojna ameriška pevka Whitney Houston.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

Whitney Houston se je 11. februarja utopila v kopalni kadi. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je pevka pred smrtjo najverjetneje zaužila usodno mešanico mamil, zdravil na recept, zdravil brez recepta ter alkohola. Med njenimi uspešnicami so skladbe "The Greatest Love of All" in "I Will Always Love You".

V biografiji bo Cissy Houston opisala hčerine glasbene uspehe, posvetila pa se bo tudi njenim težavam z drogo ter neuspešnemu zakonu z glasbenikom Bobbyjem Brownom. Odločila se je, da se bo v delu posvetila tudi lastnim občutkom ob izgubi ljubljene hčere.

"Cissy bo v knjigi razkrila resnično, človeško plat te močne, a hkrati zapletene glasbene ikone," so zapisali na založbi.

Koliko bo Cissy Houston prejela za biografijo, ni znano, kot poroča AP, pa bodo del izkupička od prodaje knjige podarili baptistični cerkvi New Hope v Newarku, v kateri je Whitney Houston prepevala kot otrok, v njej pa je potekal tudi pevkin pogreb.

Cissy Houston je sicer nedavno izdala album gospela "Walk on By Faith". Leta 1998 je izdala tudi knjigo spominov z naslovom "How Sweet the Sound" (Kako prikupen zvok).