Slovenija 9.6.2012 6:00

V Galeriji Jakopič podelitev nagrad festivala Fotonični trenutki

Ljubljana, 9. junija - V Galeriji Jakopič se bo ob 17.30 s podelitvijo nagrad sklenil glavni del šestega bienalnega festivala sodobne avtorske fotografije Fotonični trenutki - Mesec fotografije 2012. Dvanajstčlanska žirija strokovnjakov mreže evropskih fotografskih festivalov bo podelila nagrado za najboljši portfolio ter posebno nagrado.

Nagrada za najboljši portfolio bo šla v roke enemu od 25 avtorjev, ki so se uvrstili v drugi krog izbora. Dobitnik nagrade bo prihodnje leto dobil možnost samostojne razstave v Galeriji Vžigalica.

Posebno nagrado žirije bo dolgoletni partner festivala CCN - Kulturvermittlung Steiermark iz Gradca podelil izbranemu sodelujočemu avtorju na skupinski razstavi Aftermath/Spreminjanje kulturne krajine: Tendence angažirane postjugoslovanske sodobne fotografije, ki bo v Narodnem muzeju Slovenije na Prešernovi na ogled še do 2. septembra.

Nagrajeni avtor bo dobil možnost enomesečnega rezidenčnega bivanja v Gradcu.

Festival se bo nadaljeval 11. junija s performansom in odprtjem razstave del Petra Raucha v Novi galeriji v Delavskem domu Trbovlje. Francoski fotograf slovenskega porekla Klavdij Sluban bo 20. junija v Galeriji Vžigalica odprl pregledno razstavo svojih del Transsibirska.

Producent festivala je Galerija Photon - Center za sodobno fotografijo.