Svet 19.6.2012 12:53

Mitch Winehouse krivi Fielder-Civila za hčerino uživanje drog

New York, 19. junija - Oče lanskega julija preminule pevke Amy Winehouse pravi, da le stežka uživa ob poslušanju albuma "Back to Black", saj so na njem pesmi o hčerinem bivšem možu. Mitch Winehouse namreč krivi prav Blakea Fielder-Civila, da je Amy napeljal k uživanju drog. Njen počasni propad je natančno opisal v knjigi spominov "Amy, My Daughter".

Mitch Winehouse se je sicer glede Fielder-Civila izrekel že pred časom, njegovi pogledi so javnosti dobro poznani. Po njegovih besedah naj bi sicer Amy droge prenehala uživati tri leta pred smrtjo, vendar pa ga je skrbelo njeno uživanje alkohola.

27-letno pevko so 23. julija lani mrtvo našli v postelji na njenem domu v Londonu. Preiskava o vzroku smrti je pokazala, da je umrla zaradi zastrupitve z alkoholom. Amy Winehouse je zaslovela leta 2006 z albumom "Back to Black". Z odvisnostjo od drog in alkohola se je borila več let.

Knjiga spominov bo izšla 26. junija. Mitch Winehouse v njej piše, da je prišel do spoznanja, da eden najbolj prodajanih albumov 21. stoletja pripoveduje o Fielder-Civilu, ki pa ga sam prezira. Zato ima sam raje hčerin prvi album "Frank", ki je izven Velike Britanije izšel šele potem, ko je Amy dosegla svetovno slavo, poroča ameriška tiskovna agencija AP, ki je že dobila vpogled v knjigo.

V knjigi se Mitch Winehouse spominja svoje hčerke kot dekletca, ki si je v zvezek zapisovalo verze, iz katerih so se pozneje razvile pesmi. Piše o Amynem ponosu, ko je bil odkrit njen pevski talent. Večina knjige pa je o posvečena neskončni vrsti njenih poskusov, da bi se osvobodila odvisnosti od drog in alkohola, katerima je vedno znova zapadla.

V knjigi tudi piše, da je imela Amy strah pred nastopanjem na odru ter da si je dala leto dni pred smrtjo povečati prsi, razmišljala pa je tudi o operaciji nosu. Njena močna volja ji je morda res pomagala pri karieri, ni pa ji pomagala glede drog, piše pevkin oče.

Kot še piše, nikoli ne bo razumel, zakaj je bila tako zaljubljena v Fielder-Civila. Z njim se je poročila leta 2007, ločila pa sta se leta 2009.